Recept kesobullar

  • 2 1/2 dl lättmjölk
  • 1 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 200 g cottage cheese 4 %
  • 1 äpple
  • Kanel 3 tsk
  • 1 ägg
  • Ugn 225 grader.

Sätt ugnen på 225 grader.Värm mjölken så den blir fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken så jästen blir utspädd. Rör ner keso, socker och salt. Ha i vetemjöl och blanda runt tills degen blir fin. Den ska vara lite lös i konsistensen. Ta äpplet och gör i klyftor och lägg i en påse ihop med kanel och skaka tills det blandat sig. Ta degen och lägg i formar och sätt äppelklyftorna i. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min till dubbel storlek. Pensla med ägg. Baka dom i ugnen 8-10 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s