Ägg och laktosfri kladdkaka

Hej på er! har ni startat dagen eller ligger ni kanske kvar i sängen och mår gott en stund till? 🙂 Ledig dag kanske? 🙂 Jag är oftast vaken tidigt med mina små som är morgonpigga och vill upp och busa och leka 🙂 Idag har dom startat dagis igen efter en lång ledighet.

Igår bakade jag ett nytt recept som jag inte provat innan på en äggfri och laktosfri kladdkaka 🙂 den blev god men tror jag skulle ökat på mängden socker lite och kanske mängden fett eventuellt. Här kommer receptet ifall ni vill prova att baka den 🙂

Fick ju såklart expert hjälp av min E 🙂 Hon älskar att baka och har fått så fina förkläden i julklapp av mig och mamma. Frost förkläden har båda mina små fått ett varsitt och sen har min E fått ett förkläde med söta figurer på och stjärnor av mig med tillhörande söt kockmössa 🙂

Ägg och laktosfri kladdkaka:

50 g margarin (laktosfritt)

2,5 dl socker.

2,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 krm salt

1,5 dl laktosfri mjölk

Smält 50 g margarin. Häll upp 1/2 dl mjölk i en bunke och ha i sockret. Tillsätt margarinet. Vispa detta poröst. Använder du en elvisp så vispa inte på snabbaste läget utan ta det lite försiktigt. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner dom i mjölkblandningen. Smörj och bröa en form och ha sedan i smeten. Ett tips som jag nyss lärt mig är att man kan ha kakao i formen istället för ströbröd för det kan ge fina kanter runt kakan och smakar gott 🙂

Kramar på er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s