Hej på er! har ni startat dagen eller ligger ni kanske kvar i sängen och mår gott en stund till? 🙂 Ledig dag kanske? 🙂 Jag är oftast vaken tidigt med mina små som är morgonpigga och vill upp och busa och leka 🙂 Idag har dom startat dagis igen efter en lång ledighet.
Igår bakade jag ett nytt recept som jag inte provat innan på en äggfri och laktosfri kladdkaka 🙂 den blev god men tror jag skulle ökat på mängden socker lite och kanske mängden fett eventuellt. Här kommer receptet ifall ni vill prova att baka den 🙂
Fick ju såklart expert hjälp av min E 🙂 Hon älskar att baka och har fått så fina förkläden i julklapp av mig och mamma. Frost förkläden har båda mina små fått ett varsitt och sen har min E fått ett förkläde med söta figurer på och stjärnor av mig med tillhörande söt kockmössa 🙂
Ägg och laktosfri kladdkaka:
50 g margarin (laktosfritt)
2,5 dl socker.
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
1,5 dl laktosfri mjölk
Smält 50 g margarin. Häll upp 1/2 dl mjölk i en bunke och ha i sockret. Tillsätt margarinet. Vispa detta poröst. Använder du en elvisp så vispa inte på snabbaste läget utan ta det lite försiktigt. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner dom i mjölkblandningen. Smörj och bröa en form och ha sedan i smeten. Ett tips som jag nyss lärt mig är att man kan ha kakao i formen istället för ströbröd för det kan ge fina kanter runt kakan och smakar gott 🙂
Kramar på er alla!